De coronavaccinatie heeft ons geleerd dat vaccineren de enige uitweg is uit de pandemie. Griep (influenza) kan ook leiden tot een epidemie en is ook met vaccineren te voor­ komen. De griepprik voor zorgverleners leidt tot minder ziekte bij hen, maar ook tot minder overdracht van het virus aan de patiënten/cliënten of bewoners die zij verzorgen. Daarom organiseert de Nederlandse Influenza Stichting een webinar waar de vragen over de griepprik die onder zorgprofessionals leven, beantwoord worden.

Voor wie en wanneer?
Dit webinar op maandag 27 september a.s. van 16.00 – 17.00 uur is bedoeld voor zorgverleners in alle sectoren van de zorg.

Wat kunt u verwachten?
In het webinar gaan zorgprofessionals met elkaar in gesprek over de feiten, fabels en overwegingen met betrekking tot de griepprik. Via een chatfunctie kun je tijdens het webinar alles over de griepvaccinatie vragen aan de sprekers.

Naast een bijdrage van Paul Blokhuis, demissionair staatssecretaris VWS; Marcel Sturkenboom, directeur KBOPCOB; René Héman, voorzitter Federatie KNMG en George Kassianos, Royal College of General Practitioners zullen de volgende professionals meepraten:

  • Jan Kluytmans (arts-microbioloog UMC Utrecht) De griep is een jaar op vakantie geweest. Wat kunnen we dit jaar verwachten?
  • Daphne van Wees (epidemioloog/gedragswetenschapper RIVM) Hoe denken we over vaccinatie tijdens de coronapandemie?
  • Jaap Maas (bedrijfsarts Amsterdam UMC) Hoe staat het met de vaccinatiegraad bij umc-medewerkers?
  • Antje de Boer (POH/doktersassistente NVDA)
  • Ted van Essen (voormalig huisarts en voorzitter Nederlandse Influenza Stichting)

Aanmelden
U kunt zich direct aanmelden via deze link.