In onderstaande interactieve kaart is het mogelijk om via het tandwiel bij de clusters de verschillende vormen van Maatschappelijke Impact te bekijken in de verschillende onderzoeksvelden. In de kaarten wordt gewerkt met een kleurschaal. Gele kleuren betekenen dat onderwerpen relatief vaak voorkomen in het geselecteerde kanaal.

Klik op en selecteer betreffende clusters om de diverse mogelijkheden te bekijken.

De eerste dimensie toont in hoeverre publicaties van de Nederlandse umc's worden genoemd in (klinische) richtlijnen. Deze richtlijnen zijn vaak gericht op de klinische praktijk wat ook terug te zien is in de kaart waarin met name klinisch toegepast en gezondheidswetenschappelijk onderzoek oplichten.

De tweede dimensie laat zien welke onderwerpen vaak terug komen in de nieuws media. Opmerkelijk is daarbij dat juist meer fundamenteel onderzoek van de Nederlandse umc's hierin belicht wordt. Ook preventie, leefstijl en geestelijke gezondheidszorg zijn onderwerpen die veelvuldig in de media aan bod komen.

De derde dimensie laat zien welke onderwerpen vaak terug komen in de beleid. Over het hele scala van umc onderzoek zijn er vele onderwerpen die hun weg vinden naar beleid.