Op 26 mei 2021 is de nieuwe Europese wetgeving van kracht geworden op het gebied van medische hulpmiddelen (Medical Device Regulation, MDR). NFU en NVZ organiseren samen met ZKN en FMS een reeks webinars over wat dit betekent voor zorginstellingen en welke veranderingen relevant zijn voor het werk van artsen, zorgmedewerkers en medewerkers van ondersteunende afdelingen. In dit vijfde webinar gaat het over de gevolgen van de MDR voor het onderzoek van, aan en met medische hulpmiddelen.

Voor wie?
Dit webinar op 15 juni a.s. van 16.30 - 17.30 uur is bedoeld voor onderzoekers, artsen, verpleegkundigen, (software) ontwikkelaars, vervaardigers, biomedisch technologen, klinisch fysici, klinisch technologen, medisch technici, laboratorium specialisten, laboranten en medewerkers van ondersteunende afdelingen die op enigerlei wijze te maken hebben met klinisch onderzoek van, aan en met medische hulpmiddelen. Bent u betrokken bij het bij het klinisch onderzoek van, aan of met medische hulpmiddelen dan biedt dit webinar u de gelegenheid om actuele en relevante kennis op te doen over de impact die de MDR hierop heeft.

Wat kunt u verwachten?
In een programma van een uur bespreken we de eisen die de MDR stelt met betrekking tot het onderzoek van, aan en met medische hulpmiddelen. De veranderingen t.o.v. de vroegere wetgeving en de relatie met de WMO worden toegelicht aan de hand van de leidraad van de CCMO en het NFU handvat ‘klinisch onderzoek’. Daarnaast is er ruimte voor vragen. Na afloop worden de vragen en antwoorden beschikbaar gesteld.

Programma

  • Inleiding
  • Toelichting CCMO leidraad en NFU handvat
  • Tips en aandachtspunten voor implementatie
  • Beantwoording van vragen
  • Afsluiting

Het webinar wordt geleid door experts die hun up-to-date kennis graag met u delen. Sprekers zijn Herke Jan Noordman, Klinisch Fysicus, UMC Utrecht, en Heleen Rienstra, Project manager, UMC Utrecht.

Aanmelden
U kunt zich direct en eenvoudig aanmelden via deze link. Na aanmelding ontvangt u een uitnodiging met de link naar het webinar.

Volgende webinar
Beschikbaarheid en PMS 29 juni 2021
Verschraalt het aanbod van medische hulpmiddelen als gevolg van de MDR en IVDR? Hoe kan een zorginstelling zich hierop voorbereiden en wat betekent de Post Market Surveillance verplichting van fabrikanten voor zorginstellingen?
Aanmelden voor webinar 29 juni 2021.