Voor alle academische ziekenhuizen en voor alle medewerkers met een dienstverband in een umc geldt de Cao umc 2022-2023. In het bijbehorende cao-boekje staan de gemaakte afspraken op een rij. Dit (digitale) boekje is nu beschikbaar.

De afgelopen maanden is er intensief overleg geweest tussen de umc’s en de vakbonden over de cao-teksten. De definitieve teksten zijn nu vastgesteld en opgenomen in het cao-boekje. Dit (digitale) boekje is nu voor alle umc-medewerkers beschikbaar. De Engelse versie van de cao volgt binnenkort.

Tijd

De nieuwe cao heeft veel wijzigingen ten opzichte van de vorige cao. Het kost tijd om al deze veranderingen te verwerken en in ieder umc te organiseren. Dit betekent dat sommige onderwerpen nog niet direct zijn geregeld.

Generatiesregelingen.

Daarnaast wordt een aantal afspraken uit het cao-akkoord met de vakbonden verder uitgewerkt, zoals de regelingen voor verschillende generaties en de regeling voor zware beroepen. Hierover kan naar verwachting voor de zomer meer worden gemeld.

Wist je dat…

… er een cao-app is voor Apple en Android die je eenvoudig op je telefoon kunt downloaden? Zo heb je de cao afspraken altijd bij de hand. In de app staan ook veel gestelde vragen en antwoorden. De app is begin mei bijgewerkt voor de Cao umc 2022-2023.