Praktische informatie

Voor wie is de nieuwe eBrok cursus?

  • Heb je geen geldig BROK®-certificaat (meer), dan kun je via dit platform de volledige BROK®-cursus volgen.
  • Verloopt je certificaat bijna, dan kun je vanaf nu de herregistratie via dit platform behalen. Je moet een verplichte module voor de herregistratie volgen en je krijgt daarnaast ook toegang tot de volledige cursus.
  • Heb je nog een geldig certificaat? Ook dan kun je een abonnement nemen op de NFU eBROK®-leeromgeving, zodat je altijd toegang hebt tot de actuele informatie omtrent wet- en regelgeving, die relevant is voor jou als onderzoeker. Lees hier meer over onder ‘continu leren’.

Continu leren
Omdat wet- en regelgeving rondom klinisch onderzoek in een paar jaar tijd veel kan veranderen, biedt deze NFU eBROK® cursus de mogelijkheid om een abonnement aan te schaffen, nadat je je certificaat hebt gehaald. Zo ontvang je reminders wanneer er aanpassingen zijn in wet- en regelgeving. Daarmee blijf je up-to-date. Heb je tijdig deze veranderingen doorgenomen, dan wordt je certificaat automatisch verlengd: hercertificering wordt vanaf nu continu leren.

Geldigheid certificaat
De geldigheidsduur van het certificaat is na het volgen van de NFU eBROK® cursus vastgesteld op 3 jaar. Dit sluit beter aan bij de geldigheidsduur die in het algemeen gehanteerd wordt voor vergelijkbare trainingen. Deze geldigheid zorgt ervoor dat het hebben van een certificaat beter weergeeft dat je over actuele kennis beschikt.

Oude-BROK omgeving
Volg je de BROK®-cursus in de oude omgeving? Zorg er dan voor dat je op uiterlijk 31 december 2019 je examen gehaald hebt. Daarna kun je niet meer inloggen in de oude BROK®-omgeving.
Let op: Inschrijvingen voor een examen moeten uiterlijk op 22 oktober 2019 worden gedaan!

Herkansingen tussen 22 oktober 2019 en 31 december 2019
Wanneer je de cursus nog in de oude omgeving hebt gevolgd en bent gezakt voor je examen, moet je herexamen doen. Dit kan niet meer via de online omgeving worden aangevraagd. Je moet voor het aanvragen van je herexamen contact opnemen met de NFU Brok Academie, die de oude omgeving host.

Inschrijvingen voor de hercertificering
Ben je al bezig met de hercertificering via een andere route? Zorg er dan voor dat je dit op uiterlijk 31 december 2019 hebt afgerond. Vanaf 1 januari 2020 kan de hercertificering alleen via het continu leren in de nieuwe NFU eBROK® cursus.

Engelstalige versie
Er is nog geen Engelstalige versie van de NFU eBROK® cursus beschikbaar via het nieuwe platform, maar deze is wel in ontwikkeling. We zullen jullie nader informeren over de beschikbaarheid hiervan. De verwachting is dat deze over ongeveer twee maanden beschikbaar is.

Vragen?
In principe kun je met alle vragen die betrekking hebben op je inschrijving voor de NFU eBROK® 2.0, het volgen van de cursus, het gebruik van de modules en betalingen terecht bij Elevate. Op de website NFU-eBrok.nl kun je de antwoorden op veel gestelde vragen vinden of gebruik maken van het forum. Staat jouw vraag er niet tussen? Dan kun je contact opnemen met de eBROK® Servicedesk via servicedesk@elevatehealth.eu. Binnen twee werkdagen ontvang je reactie op je vraag.

Voor de examens is het examenbureau EMWO verantwoordelijk. Met specifieke vragen over het examen en je BROK-certificaat, kun je terecht bij EMWO via info@emwo.nl.

Heb je een andere vraag, bijvoorbeeld over de CSB? Neem dan contact op met de BROK-coördinator.


Afdrukken
NFU Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra / Oudlaan 4, 3515 GA / Postbus 9696, 3506 GR Utrecht / T 030 273 98 80 / nfu@nfu.nl / Disclaimer © 2020