Wat maakt het werken voor de universitair medische centra (umc’s) van Nederland boeiend en bijzonder? Zij zetten zich in voor het leven van morgen en een steeds betere gezondheid voor iedereen, nationaal en internationaal. De NFU is de koepelorganisatie van de umc’s. Hier werken deze ziekenhuizen ambitieus samen aan duurzame, betaalbare en toegankelijke gezondheidzorg en aan voldoende en gekwalificeerde, gemotiveerde en gewaardeerde professionals. Samen werken aan het leven van morgen.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste beleidsadviseur Opleidingen (32-36 uur per week) die wil bijdragen aan succesvolle projecten om deze ambities waar te maken. We werken aan beleid en projecten met impact voor verpleegkundige en medisch ondersteunende beroepen. Een belangrijk werkveld waar momenteel veel gebeurt! De adviseur die wij hiervoor zoeken, heeft plezier in werken in een politiek bestuurlijke omgeving en bedenkt praktische oplossingen voor complexe vraagstukken. Werken bij de NFU betekent afwisselend en boeiend werk, waarbij je elke dag bezig bent met waar de umc’s van Nederland voor staan: het opleiden van de zorgprofessionals van morgen.

Wat ga je doen?

 • Als beleidsadviseur Opleidingen werk je samen met de senior beleidsadviseur aan gezamenlijke projecten en belangen van de umc’s rond met name verpleegkundige vervolgopleidingen en opleidingen voor medisch ondersteunende professionals. Het kan gaan om vernieuwingen in zorgopleidingen als gevolg van arbeidsmarktontwikkelingen, het opleiden van voldoende zorgprofessionals en belangenbehartiging richting stakeholders of bijvoorbeeld gedifferentieerde inzet van verpleegkundigen. Je houdt de nationale en politieke ontwikkelingen in dit veld bij.
 • Je bent secretaris van het College Opleidingen en Zorg (COZ), een college van opleidingsdirecteuren zorg, verpleegkundig directeuren/managers en hoogleraren van de umc’s. Dit college adviseert NFU-bestuurders over zorg en opleiden, leren en ontwikkelen bij verpleegkundige en medisch-ondersteunende beroepen. Jouw rol is om, in nauwe samenwerking met de voorzitter, de vergaderingen van het College voor te bereiden en ervoor te zorgen dat besluiten een goed vervolg krijgen.
 • Verder overleg je met andere brancheorganisaties en bereid je bestuurlijke overleggen voor. Je werkt daarbij samen met diverse partijen, binnen en buiten de umc’s. Je draagt zorg voor afstemming en het creëren van draagvlak.
 • Binnen de NFU werk je met veel verschillende collega’s samen. Actualiteiten en meer structurele onderwerpen wisselen elkaar (vaak in hoog tempo) af.

Wat breng je mee?

 • Je hebt enkele jaren werkervaring, bij voorkeur als beleidsadviseur.
 • Je hebt uitstekend gevoel voor politieke en bestuurlijke verhoudingen.
 • Je beschikt over actuele kennis van de zorgwereld – liefst ook van umc’s.
 • Je bent een verbinder die samenhang en samenwerking binnen en rondom de projecten stimuleert. Je opereert strategisch en bent prettig in de omgang. Je denkt in kansen en bent in staat een duidelijke koers uit te zetten en hieraan vast te houden.
 • Je bent communicatief ingesteld, diplomatiek en tactvol, analytisch sterk, gewend om initiatief te nemen en flexibel in te spelen op kansen en mogelijkheden, en je kunt partijen samenbrengen.
 • Je vindt het leuk om af en toe onder tijdsdruk te werken, bent resultaatgericht en laat je niet snel uit het veld slaan.
 • Je hebt een goed overzichtsvermogen, kunt hoofd- en bijzaken goed van elkaar scheiden, en je vindt het leuk om zelfstandig te zorgen dat het College goed loopt.

Verder beschik je over:

 • een academisch werk- en denkniveau.
 • bij voorkeur gezondheidswetenschappen/beleid en management in de zorg of bestuurskunde.
 • uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Wat bieden wij?
In deze functie krijg je volop de ruimte om je eigen inbreng te geven, en functioneer je grotendeels zelfstandig. Je werkt samen in een team van beleidsadviseurs. Inhoudelijk werk je nauw samen met de senior beleidsadviseur Opleidingen. Het betreft een aanstelling voor 32-36 uur per week. De salarisschaal is 10 of 11 (afhankelijk van ervaring) volgens de cao umc’s. Het betreft in eerste instantie een aanstelling van één jaar.

Meer weten of solliciteren?
Wil je meer weten dan kun je terecht op de website van de NFU (www.nfu.nl) of kun je telefonisch contact opnemen met Dini Smilde, senior beleidsadviseur Opleidingen (06-18317510) of Anneke Bovens, coördinator Opleiding en Patiëntenzorg (06-20422377). Je sollicitatie ontvangen we graag via het mailadres van het O&P-secretariaat (Karin Schepers, (Schepers@nfu.nl).

Sluitingstermijn
Omdat wij het belangrijk vinden om de allerbeste match te vinden, hanteren we in deze procedure geen sluitingstermijn. Dit betekent dat we de vacature sluiten als we een goede kandidaat hebben gevonden. Zolang de vacature online staat, kun je dus reageren.