De NFU is de brancheorganisatie van de Nederlandse universitair medische centra (umc’s) en de werkgeversorganisatie van de bijna 80.000 mensen die daar werkzaam zijn. De NFU ondersteunt de zeven umc’s bij het realiseren van hun maatschappelijke opgave. Dat doen we door de gezamenlijke belangen te behartigen en de onderlinge samenwerking te organiseren en te faciliteren. De umc’s hebben een bijzondere positie in Nederland in zorg, onderwijs, opleidingen en wetenschap. Bij het NFU-bureau in Utrecht werken ruim 40 betrokken en bevlogen collega’s.

Voor ons team “Strategie & Public Affairs” zijn we op zoek naar een enthousiaste en ervaren:

Senior adviseur Public Affairs

Heb jij politieke sensitiviteit en wil je impact maken op onze samenleving? Lees dan verder en solliciteer.

Wat ga je doen?
Als senior adviseur Public Affairs zorg je ervoor dat de umc’s op de kaart staan in politiek Den Haag.

Je bent de ‘spin in het web’ met gevoel voor wat onze leden beweegt. Je weet hoe de hazen in politiek Den Haag lopen én hoe daarop in te spelen. Je signaleert kansen en issues, adviseert collega’s en bestuurders en begeleidt hen bij belangenbehartiging en daarbij horende activiteiten.

Je bouwt relaties op met leden van de politieke partijen, ministeries, andere koepelorganisaties, de public affairs collega’s uit de umc’s en de beleids- en communicatieadviseurs binnen het NFU-bureau. Samen met de communicatieadviseurs werk je aan een positieve zichtbaarheid van de impact van de umc’s voor Nederland.

Je vertegenwoordigt de NFU in diverse samenwerkingsverbanden, zoals de Kenniscoalitie, Parlement en Wetenschap en Brancheorganisaties Zorg.

Daarnaast houd je ook de actualiteiten op het gebied van gezondheidszorg, onderzoek en onderwijs bij en speel je hier strategisch op in. Je hebt een vlotte pen en kunt de gemeenschappelijk proposities van de NFU vertalen naar een boodschap voor de politiek. Zo ontwikkel je position papers, standpunten en campagnes op belangrijke onderwerpen als zorg, opleiden, onderzoek, wetenschap en innovatie.

Kortom: je ben de stem van de NFU in de politiek.

Wat maakt het werken voor de umc’s van Nederland boeiend en bijzonder?
De umc’s zetten zich elke dag in voor het leven van morgen en voor een steeds betere gezondheid voor iedereen. In de umc’s zijn wetenschappelijk onderzoek en onderwijs ingebed in hoogcomplexe patiëntenzorg. Dat geeft hun een unieke maatschappelijke positie. De umc’s zetten zich in voor de grote uitdagingen van nu, zoals verkleinen van gezondheidsverschillen, slim inzetten van nieuwe technologie in de zorg en de aanpak van een steeds krapper wordende arbeidsmarkt mede in het licht van grote maatschappelijke vraagstukken als duurzaamheid en klimaat.

Dit doen zij door zorg te vernieuwen, toekomstige zorgprofessionals op te leiden, onderzoekers de ruimte te geven voor baanbrekende wetenschap en door hun kennis te delen in de regio.

Wat is de rol van het NFU-bureau?
Werken bij het NFU-bureau betekent afwisselend en boeiend werk, waarbij je elke dag bijdraagt aan een gezonde samenleving. Het NFU-bureau zorgt voor de belangenbehartiging van haar leden; de umc’s. Dit doet zij door onder andere de Cao-onderhandelingen. En door standpunten en zorgen van de umc’s aan te kaarten in de Tweede Kamer, Ministeries, Toezichthouders en andere koepelorganisaties. Verder voert het NFU- bureau de regie op diverse grote integrale programma’s en projecten op het terrein van onder meer werkgeverschap, wetenschap, opleiding, preventie en betaalbare en toegankelijke zorg waarin de umc’s samenwerken.

Team Strategie en Public Affairs
Dit team ontfermt zich over de lobby met de Tweede Kamer en de integrale, strategische projecten en programma’s binnen de NFU. Denk hierbij aan digitalisering, preventie, het IZA (integraal zorgakkoord) en andere landelijke programma’s. Het vaste team bestaat uit 7 collega’s met daarnaast tijdelijke adviseurs op specifieke projecten en programma’s.

Voor meer informatie over de NFU kijk je op www.nfu.nl

Wat breng je mee?

  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring opgedaan in een soortgelijke functie in een complex politiek-bestuurlijk krachtenveld;
  • Je hebt wo-werk- en denkniveau, met een afgeronde relevante opleiding (bij voorkeur op het gebied van politicologie, bestuurskunde of communicatie);
  • Je hebt ervaring met (online) reputatiemanagement en stakeholdermanagement;
  • Je bent omgevingssensitief en een belangrijke verbinder tussen wat er bij de umc’s speelt en daarbuiten;
  • Je bent een stevige en onafhankelijke gesprekspartner voor het NFU-bestuur, het MT en collega’s;
  • Je bent nieuwsgierig, hands-on en resultaatgericht. Je weet hoofd- en bijzaken snel te herkennen en te prioriteren.

Voor deze functie gaan we uit van een werkweek van 32-36 uur.

Wat bieden wij jou?
Het salaris is gebaseerd op schaal 12 van de cao umc’s (minimaal € 5.249,- maximaal 6.717,- per maand op basis van voltijd aanstelling van 36 uur per week, per 1 november 2023 4% verhoging). Inschaling gebeurt op basis van kennis en ervaring. Naast het salaris ontvang je jaarlijks 8% vakantietoeslag en een dertiende maand. Daarnaast kennen we voor de medewerkers een gunstige premie- verdeling voor de pensioenopbouw (werkgever versus werknemer is respectievelijk 70% - 30%). Ook stelt de NFU je een telefoon en laptop ter beschikking. Het betreft in eerste instantie een aanstelling van een jaar, met uitzicht op onbepaalde tijd.

In het NFU-bureau werken wij aan onze eigen ontwikkeling met de mogelijkheid van het volgen van trainingen en opleidingen. Verder zijn we als NFU-bureau en met het Team Strategie & Public Affairs volop in ontwikkeling. Om het team komende jaren stevig op te bouwen is de afspraak minstens twee dagen in de week (bij fulltime dienstverband) in Utrecht te zijn. We ondersteunen daarbij het hybride werken.

Meer weten of solliciteren?
Voor informatie over de functie kun je contact opnemen met Annemarieke Verboom, manager Strategie & Public Affairs en team Communicatie, via 06-30568662. Jouw sollicitatie kun je o.v.v. Public Affairs aan haar richten en mailen naar recruitment@implicit.nu. Sluitingsdatum is maandag 25 september 2023.

Afspraken worden gepland tussen 2 en 13 oktober.

Kom je met de auto naar kantoor? Dat is geen probleem! Wij hebben onder ons kantoor een gratis parkeergarage. Ook is het kantoor goed bereikbaar met het OV. De bus stopt voor de deur.