Wil jij bijdragen aan het verbeteren van de zorg voor mensen met zeldzame aandoeningen en het begeleiden van de onafhankelijke beoordelingsprocedure voor Expertisecentra voor Zeldzame Aandoeningen? Ben jij iemand met organisatorisch talent die altijd het overzicht heeft en snel kan schakelen tussen verschillende taken? Dan zoeken wij jou!

Wat ga je doen:

Samen met de programmamanager en het team draag je bij aan de jaarlijkse beoordelingsprocedure voor de expertisecentra voor zeldzame aandoeningen (ECZA) in Nederland. De NFU voert deze rol uit in opdracht van het ministerie van VWS. Als de secretaris van dit belangrijke programma werk je mee aan verschillende activiteiten, bewaak je het overzicht en ben je het aanspreekpunt voor de universitair medische centra (umc’s) en andere betrokken partijen zoals het ministerie van VWS, topklinische ziekenhuizen en patiëntenorganisaties. Zo maak je snel kennis met de wijze waarop zorg voor mensen met zeldzame aandoeningen georganiseerd is. Kortom, je werkt mee aan een programma met veel betekenis voor de samenleving!

Taken:

 • Je bent de secretaris van het overkoepelende programma Expertise Centra Zeldzame Aandoeningen (ECZA). Je draagt, zowel qua inhoud als proces, ideeën aan en ondersteunt de programmamanager bij projectactiviteiten.
 • Als spin in het web zorg jij voor structuur in dit complexe programma.
 • Je bereidt de agenda voor en stelt stukken op voor bijvoorbeeld de stuurgroep van de NFU.
 • Je zorgt voor inhoudelijke afstemming met betrokken stakeholders over de uitvoering van de beoordelingsprocedure, waaronder de verschillende umc’s en topklinische ziekenhuizen, de koepelorganisatie voor patiënten met een zeldzame aandoening en het ministerie van VWS.
 • Je bent de sparringspartner voor de collega die de jaarlijkse beoordelingsprocedure inhoudelijk voorbereidt. Als het nodig is kun je ook bepaalde taken van deze collega overnemen.

Wat breng je mee?

 • Je hebt ervaring met het opstellen van beleidsnotities, adviezen en plannen.
 • Je beschikt over praktisch organisatievermogen en je bent in staat om te schakelen tussen inhoudelijk en procesmatig niveau, tussen grote lijnen en details.
 • Je bent nauwkeurig en werkt gestructureerd.
 • Je bent communicatief sterk (zowel schriftelijk als mondeling) en je krijgt energie van het onderhouden van contacten met verschillende mensen en organisaties.
 • Je voelt je thuis in de dynamiek van een politiek-bestuurlijke omgeving.
 • Je hebt een afgeronde opleiding op HBO of WO-niveau.

Wat bieden wij?

Een aanstelling voor 24-36 uur per week op projectbasis voor de duur van het programma (in ieder geval tot 2029), in een gezellig en professioneel team met een prettige, informele werksfeer. Het salaris is gebaseerd op de cao umc’s (€3.598 - 5.669 bruto). Inschaling gebeurt op basis van kennis en ervaring. Naast het salaris ontvang je jaarlijks 8% vakantietoeslag en een dertiende maand. De NFU stelt een telefoon en laptop ter beschikking. Kom je met het openbaar vervoer naar het werk? Bij meer dan 7 kilometer enkele reis worden je reiskosten met het OV volledig vergoed.

In het NFU-bureau werken we aan onze eigen ontwikkeling met de mogelijkheid van het volgen van trainingen en opleidingen. We werken, vanwege de noodzakelijke onderlinge contacten, vooral op ons kantoor in Utrecht en met en bij de vele organisaties waarmee we samenwerken. We ondersteunen hybride werken.

Over je nieuwe team

Samen met de programmamanager en 3 andere teamleden werk je aan de uitvoering van het programma Zeldzame Aandoeningen. Dit programma valt onder het team Strategie en Public Affairs (SPA) binnen de NFU. Het team houdt zich bezig met verschillende integrale, strategische projecten en programma’s. Denk hierbij, naast zeldzame aandoeningen, aan digitalisering, preventie, het IZA (integraal zorgakkoord) en andere landelijke programma’s. Het vaste team bestaat uit 11 collega’s met daarnaast tijdelijke adviseurs op specifieke projecten en programma’s.

Het NFU-bureau

Bij het NFU-bureau werken ruim 40 bevlogen en betrokken professionals samen met een groot aantal experts uit de umc’s. Zij signaleren belangrijke ontwikkelingen, agenderen deze en adviseren de umc-bestuurders. Bijvoorbeeld over werkgeverschap, onderzoek, onderwijs, patiëntenzorg, preventie, en betaalbare en toegankelijke zorg. Het NFU-bureau voert ook regie op landelijke programma’s en projecten, werkt daarin samen met tal van andere organisaties en verzorgt namens de umc’s de communicatie richting stakeholders zoals ministeries, koepelorganisaties, de Tweede Kamer en landelijke media.

Meer weten?

Neem contact op Daniëlle van Bentem (programmamanager ECZA), bentem@nfu.nl, tel +31 (0)6 31117967 of Annemarieke Verboom (manager team Strategie & Public Affairs), verboom@nfu.nl tel. +31 (0)6 30568662.

Wij ontvangen graag je sollicitatie en motivatiebrief vóór 17 juli 2024 via es@nfu.nl. Je kunt je brief richten aan Daniëlle van Bentem. We streven ernaar de gesprekken plaats te laten vinden in de week van 22 juli.