VWS en Informatieberaad Zorg bezoeken Registratie aan de bron in LUMC

VWS en Informatieberaad Zorg bezoeken Registratie aan de bron in LUMC
Een delegatie van VWS en deelnemers van het Informatieberaad Zorg bezocht op dinsdag 20 maart het LUMC, om te zien en te horen hoe Registratie aan de bron in de praktijk vorm krijgt.
23 maart 2018

Tijdens deze bijeenkomst lanceerde het Citrienprogramma Registratie aan de Bron ook het filmpje Dokter met lef: dr. Lieke Welling.  

‘Goed vastleggen van zorginformatie is een kerntaak van zorgverleners’, zo stelt dr. Lieke Welling. ‘Ik zou je wel willen omarmen,’ is daarop de reactie van Erik Gerritsen, secretaris-generaal (SG) van het ministerie van VWS. Hij haakt met die opmerking in op de oproep van Joyce Simons, programmaleider Registratie aan de bron, om zorgverleners te ondersteunen en te omarmen in hun streven naar optimale dossiervoering. Zorgverleners en informatie-architecten deelden tijdens de dag hun ervaringen; vertelden over wat lastig is, wat goed gaat en gaven aan wat zij nodig hebben. Dat IT en zorgverleners elkaar nodig hebben om hergebruik van goede zorginformatie mogelijk te maken, dat werd duidelijk onderstreept.

Het programma Registratie aan de bron is een initiatief van Nictiz en de NFU. Vanaf 2016 doet de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) ook mee. Het programma wordt grotendeels gefinancierd door het Citrienfonds. Dit fonds helpt duurzame en breed inzetbare verbeteringen in de gezondheidszorg te ontwikkelen en is mogelijk gemaakt door ZonMw.

Ook Serious Game bij VWS
Op maandag 26 maart jl. heeft op het ministerie van VWS een grote groep mensen deelgenomen aan de Serious Game, zie bijgaande link.


Afdrukken
NFU Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra / Oudlaan 4, 3515 GA / Postbus 9696, 3506 GR Utrecht / T 030 273 98 80 / nfu@nfu.nl / Disclaimer © 2018