NFU ondersteunt aangifte tegen tabaksindustrie

De Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) ondersteunt de aangifte van advocaat Benedicte Ficq tegen de tabaksindustrie en onderzoekt of het juridisch mogelijk is zich bij die aangifte aan te sluiten.
Persbericht, 
9 februari 2018

"Wij zien dagelijks de verwoestende effecten van roken bij onze patiënten. Hoewel de gang naar de strafrechter een zeer ongebruikelijke is, beschouwen wij de producenten van tabak als mede-veroorzakers van dit grote maatschappelijke probleem. Vandaar onze ondersteuning," aldus prof. dr. Ernst Kuipers, voorzitter van de NFU. 

De steunbetuiging van de NFU past in het op preventie en gezonde leefstijl gerichte beleid van de umc’s. Mede op initiatief van de NFU is pensioenfonds ABP onlangs gestopt met beleggingen in de tabaksindustrie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Edith Meijwaard, communicatieadviseur NFU, 06 23 36 74 54, e-mail: meijwaard@nfu.nl.

NFU


Afdrukken
 
NFU Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra / Oudlaan 4, 3515 GA / Postbus 9696, 3506 GR Utrecht / T 030 273 98 80 / nfu@nfu.nl / Disclaimer © 2019