Melvin Samsom (Radboudumc) nieuwe vicevoorzitter NFU

Melvin Samsom (Radboudumc) nieuwe vicevoorzitter NFU
Prof. dr. Melvin Samsom, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Radboud universitair medisch centrum in Nijmegen, is sinds 1 september 2013 vicevoorzitter van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU).
Persbericht, 
1 oktober 2013

Melvin Samsom is sinds 2007 lid van de Raad van Bestuur van het Radboud universitair medisch centrum. Als portefeuillehouder patiëntenzorg legde hij de basis voor een sterk kwaliteit en veiligheidsbeleid. In 2011 werd Samsom voorzitter van de Raad van Bestuur. Het bouwen aan een innovatieve, duurzame en betaalbare gezondheidszorg is een van zijn belangrijkste doelen in deze functie.

Samsom volgde zijn studie geneeskunde in Gent (B) en specialiseerde zich tot internist/maag-, darm- en leverarts. Hij promoveerde in 1995 in Utrecht op het proefschrift Disordered motor function of the stomach and small intestine in type 1 diabetes mellitus en werd universitair hoofddocent maag-, darm- en leverziekten. Als KNAW fellow werkte hij in het Royal Adelaide Hospital (SA) en in de Mayo Clinic (USA). Hij is sinds 2004 hoogleraar.

Samsom: ‘De umc’s in Nederland zorgen door hun unieke combinatie van patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs als geen ander voor innovaties in de zorg en daarmee voor de toekomst van de gezondheidszorg van ons land. Beter samenwerken is daarbij essentieel, en daar wil ik graag een voortrekker in zijn.’

De NFU is het samenwerkingsverband van de acht universitair medische centra (umc’s) in Nederland. Het NFU bestuur benoemt zijn voorzitter en vicevoorzitter uit eigen kring. De vicevoorzitter wordt de nieuwe voorzitter. Na wisseling van de wacht blijft de voormalig voorzitter nog een jaar aan als vice-voorzitter.

NFU


Afdrukken
 
NFU Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra / Oudlaan 4, 3515 GA / Postbus 9696, 3506 GR Utrecht / T 030 273 98 80 / nfu@nfu.nl / Disclaimer © 2020