Een nieuw tijdperk van leren en verbeteren

Een nieuw tijdperk van leren en verbeteren
Fotograaf: Mark van den Brink
Kwaliteitsexpert Don Berwick - speciale gast op de Invitational Conference ‘Sturen op kwaliteit’ (dat het consortium Kwaliteit van zorg van de NFU op 2 mei jongstleden organiseerde) - ziet kansen voor het kwaliteitsprogramma ‘Sturen op Kwaliteit’ van het Citrienfonds.
16 mei 2018

Het is in zijn ogen uniek dat de academische ziekenhuizen hun eigenbelang aan de kant schuiven en samen leren en verbeteren. In Zorgvisie van 14 mei een verslag van de Invitational.

Het programma Sturen op Kwaliteit is gericht op bestuurders en de stuurinformatie die zij nodig hebben om samen met zorgprofessionals en patiënten de zorg beter te maken. De projecten uit het programma zijn gericht op en uitgevoerd door samenwerkende umc's en ziekenhuizen, alsmede andere ketenpartners. Voorbeelden uit het programma: de oncologische keten, de regio-intensive care of de verloskundige keten.

Zie https://www.nfukwaliteit.nl/programmas/.


Afdrukken
 
NFU Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra / Oudlaan 4, 3515 GA / Postbus 9696, 3506 GR Utrecht / T 030 273 98 80 / nfu@nfu.nl / Disclaimer © 2019