Campagne voor griepvaccinatie zorgpersoneel

Op 1 oktober 2018 start een campagne voor griepvaccinatie. De gemiddelde, landelijke vaccinatiegraad onder medewerkers in ziekenhuizen is laag: 13%. Doel van deze campagne, een initiatief van NFU, NVZ, FMS en V&VN, is dit percentage te verhogen.
1 oktober 2018

Voorkomgriep.nl
Ziekenhuizen, artsen en verpleegkundigen willen dat meer zorgprofessionals zich tegen griep laten vaccineren. Kwetsbare patiënten kunnen dan beter worden beschermd en minder collega’s in het ziekenhuis zullen zelf griep krijgen. Vanaf 1 oktober 2018 beginnen verschillende teams in ziekenhuizen een eigen campagne om collega’s te informeren en te enthousiasmeren. De website voorkomgriep.nl levert campagnemateriaal dat eenvoudig kan worden gedownload.

Werkdruk
Niet alleen is vaccineren wenselijk om kwetsbare patiënten beter te kunnen beschermen. Tijdens de griepperiode kan het enorm druk zijn in de ziekenhuizen. Op het moment dat ook veel artsen en verpleegkundigen griep krijgen, komt de continuïteit van de zorg onder druk te staan, zoals vorig jaar het geval was. De campagne om de griepvaccinatie van zorgpersoneel te verhogen moet dit tijdens het komende griepseizoen voorkomen.

NFU


Afdrukken
 
NFU Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra / Oudlaan 4, 3515 GA / Postbus 9696, 3506 GR Utrecht / T 030 273 98 80 / nfu@nfu.nl / Disclaimer © 2020