Door COVID-19 is het belangrijker en urgenter dan ooit om het vak van verpleegkundige nog boeiender en aantrekkelijker te maken. Daar werkt collega Bea van der Krogt hard voor in haar baan als VIP programmacoördinator bij de NFU. “Het kan door horizontale loopbaanpaden te creëren en daarnaast voorwaarden te scheppen voor professionele verpleegkundige functiereeksen in alle umc’s.”

Bea
bea2

“Naast mijn NFU ‘kantoorbaan’ werk ik met veel plezier in het UMC Utrecht als oproepverpleegkundige, de laatste tijd voornamelijk op één van de corhortafdelingen.”, vertelt Bea. “Dat zorgt bij mij voor nog meer gedrevenheid! Ik zie, hoor en ervaar dat de drukte maakt dat bijna alleen de noodzakelijkste zorg kan worden gegeven. Het is vaak druk, echt heel erg druk. Ondanks de omstandigheden lukt het toch om bijna elke dienst nog even een praatje te maken met de patiënt. Dit contact maakt mijn werkdag tot een goede dag."

Op de vraag wat Bea drijft in haar werk, antwoordt zij: “Elke verpleegkundige verdient de gelegenheid en de tijd om zijn of haar kwaliteiten ten volle in te kunnen zetten. Of het nu gaat om het begeleiden van collega’s of studenten, onderzoek naar optimalisatie of het coördineren van de dagelijkse zorg op de afdeling. Ik werk bij de NFU om die ruimte te realiseren. Dat vormt samen met mijn baan als verpleegkundige een prachtig geheel. Ik ben dankbaar dat ik me op deze manier kan inzetten voor de zorg in umc’s.”