Het communicatieteam van de NFU is op zoek naar een senior communicatieadviseur. Versta jij het vak van strategische communicatie als geen ander? Lees dan snel verder en solliciteer!

Dit ga je doen
Als senior communicatieadviseur help je projectteams met communicatievragen, adviseer je over thema’s zoals ‘preventie’ of ‘digitalisering in de gezondheidszorg’ en signaleer je samen met onze public affairs-collega de politieke en maatschappelijke kansen. Jouw blik is naar buiten gericht. Voor jou is het vanzelfsprekend om verbinding te leggen met thema’s die voor de maatschappij, de politiek en in de media actueel en belangrijk zijn.

Woordvoering, persvoorlichting en issuemanagement zijn onderdeel van jouw takenpakket. Onze dossiers zijn vaak complex en vergen een strategische blik. Samenwerken doe je met beleidsadviseurs, bestuurders van umc’s en natuurlijk je communicatiecollega’s.

Naast de dagelijkse projecten vragen we je ook mee te denken over strategische communicatie. Bijvoorbeeld over vragen als: ‘Hoe kunnen we als koepel van de Nederlandse umc’s aansluiten bij wat de maatschappij nodig heeft?’ ‘Waar zijn de umc’s van Nederland van toegevoegde waarde: politiek, beleidsmatig, als instelling voor hoogcomplexe zorg en/of als kennisinstituut?’ ‘Met wie trekken we samen op, wie ondersteunen we en hoe profileren we ons?’ En ‘Hoe communiceren we met onze achterban?’

Je werkdagen zijn divers, omdat we een klein en flexibel team zijn. De ene dag schrijf je een artikel (website, persberichten en sociale media), de andere dag adviseer je op project- en themaniveau, of denk je mee over de communicatie van onze koepel. Daarbij doe je woordvoering en persvoorlichting op vaak complexe thema’s, en heb je contact met zowel mainstream- als vakmedia.

Hier ga je werken
De NFU is de brancheorganisatie van de universitair medische centra (umc’s). De leden, de umc’s, werken gezamenlijk aan een steeds betere gezondheid voor iedereen. Ze ontwikkelen kennis over gezond leven, bieden de meest complexe zorg, doen toonaangevend onderzoek en leiden de professionals van de toekomst op. Voor een gezonde samenleving en voor toegankelijke en innovatieve gezondheidszorg.

Het NFU-bureau ondersteunt de leden bij deze activiteiten en voert regie op diverse grote programma’s en projecten op het terrein van onder meer werkgeverschap, wetenschap, opleiding, preventie, en betaalbare en toegankelijke zorg. Bovendien verzorgt zij de informatievoorziening naar onder meer ministeries, koepelorganisaties en de Tweede Kamer. De NFU ontwikkelt zich steeds meer tot een lerende organisatie. Zij zet in op verdere professionalisering van de medewerkers, proactieve agendering van thema’s rond de kerntaken van de umc’s, en advisering aan het bestuur, met daarbij behorende communicatie en public affairs.

Het team Communicatie bestaat uit een teamleider/strategisch adviseur, senior communicatieadviseur beleid en een externe collega voor online communicatie. Daarnaast werken we als team nauw samen met onze collega van public affairs, en hebben we een pool van freelancers die ons ondersteunen.

Dit neem je mee

 • Ervaring in een branche- of koepelorganisatie is een pre.
 • Je hebt ervaring met persvoorlichting en hebt bij voorkeur al een netwerk in de media en journalistiek.
 • Je hebt werkervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving. De NFU is een bestuurlijke organisatie en veel van onze communicatie gaat richting de politiek of is gericht op stakeholders, zoals andere koepelorganisaties, gemeenten of zorginstellingen.
 • Je bent een stevige persoonlijkheid en bent besluitvaardig, assertief en organisatiesensitief. Je durft een adviserende rol te pakken en verstaat het vak van strategische communicatie.
 • Je bent een ‘zelfstarter’: je neemt initiatief, ziet kansen en gaat proactief aan de slag.
 • Academisch werk- en denkniveau.

Wat wij bieden

 • Een kleine organisatie met gedreven, toegewijde, collegiale professionals.
 • Samenwerking met experts, waaronder de afdelingen communicatie van de umc’s van Nederland.
 • Ruimte voor groei en professionele ontwikkeling.
 • Het betreft een aanstelling voor 32 tot 36 uur per week.
 • Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Salarisschaal 11-12, (minimaal € 4.080,- tot maximaal € 6.337,-) afhankelijk van ervaring en achtergrond.
 • Het betreft in eerste instantie een aanstelling van een jaar, met uitzicht op onbepaalde tijd.

Meer weten
Voor meer informatie over de functie kun je telefonisch contact opnemen met Loes Magnin, teamleider/strategisch adviseur, T (0)6 27301930.
Meer over de NFU lees je hier: www.nfu.nl

Solliciteren
Je kunt tot 23 januari 2022 reageren. Je sollicitatie en motivatiebrief kun je sturen naar Anita van Dongen, secretaresse afdeling Communicatie, e-mail dongen@nfu.nl