Wetsvoorstel BIG-II definitief van de baan

Wetsvoorstel BIG-II definitief van de baan
Minister Bruno Bruins (Medische Zorg en Sport) zal definitief het wetsvoorstel BIG-II niet indienen, gezien het ontbreken van het draagvlak hiervoor. Dit sluit aan bij de bevindingen van verkenner Alexander Rinnooy Kan, die naar de Tweede Kamer zijn gestuurd.
9 oktober 2019

Het wetsvoorstel BIG-II, dat een onderscheid maakt in het BIG-register tussen verpleegkundige en regieverpleegkundige leidde deze zomer tot onrust onder verpleegkundigen. Daarom was Alexander Rinnooy Kan op verzoek van minister Bruins als verkenner aangesteld om de wensen van de betrokken partijen te inventariseren.
Op korte termijn wil de minister met de betrokken partijen van werkgevers en werknemers in gesprek. Doel is om onder andere verder te praten over mogelijke alternatieven om tot functiedifferentiatie te komen.

De NFU ziet functiedifferentiatie als een belangrijk instrument om te komen tot verbetering van de patiëntenzorg, extra loopbaanmogelijkheden en professionalisering van het vak van verpleegkundige. Zie het eerder geplaatste bericht van de NFU hierover.

Lees hier het nieuwsbericht over het genomen besluit van minister Bruins.

Lees hier de rapportage van Alexander Rinnooy Kan.

Lees hier het nieuwsbericht van de Brancheorganisaties Zorg (BoZ).

NFU


Afdrukken
 
NFU Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra / Oudlaan 4, 3515 GA / Postbus 9696, 3506 GR Utrecht / T 030 273 98 80 / nfu@nfu.nl / Disclaimer © 2020