Op 26 mei 2021 is nieuwe Europese wetgeving van kracht geworden op het gebied van medische technologie (Medical Devices Regulation, MDR). In mei 2022 komt deze er voor wetgeving op het gebied van in vitro diagnostiek (In Vitro Diagnostic Regulation, IVDR). Om zorginstellingen hierover goed te informeren en voor te bereiden op de veranderingen, organiseren NFU en NVZ samen met ZKN en FMS een reeks webinars.

Webinars MDR

Afgelopen maanden is in zes webinars informatie gegeven over de MDR. In elk webinar stond een thema centraal en was de leiding in handen van een team van experts uit de umc’s. Tijdens de webinars werden deelnemers bijgepraat over de gevolgen van de veranderde wetgeving. Daarnaast werden handvatten geboden en de do’s en don’ts besproken. Ook was er ruimte voor vragen die door de experts beantwoord werden.

Terugkijken en Q&A’s

De informatie die tijdens de webinars gedeeld werd, is van belang voor iedereen die betrokken is bij de aanschaf van medische hulpmiddelen, onderzoek doet aan medische hulpmiddelen, nieuwe toepassingen ontwikkelt voor medische hulpmiddelen of software of implantaten gebruikt.

Hebt u één of meer webinars gemist of wilt u nog eens terugkijken? De NFU heeft de opnames van de zes webinars beschikbaar gemaakt voor belangstellenden.

Klik hier om de hele reeks webinars terug te kijken en naar de Q&A’s te gaan.

Webinar 1: Software als medisch hulpmiddel

Webinar 2: Traceerbaarheid

Webinar 3: In huis ontwikkeling

Webinar 4: Afwijken van voorschrift fabrikant

Webinar 5: Klinisch onderzoek

Webinar 6: Inkoopaspecten / beschikbaarheid

Webinars IVDR

De komende maanden wordt een reeks webinars georganiseerd over de IVDR. In elk webinar wordt aan de hand van een centraal thema informatie gegeven en over de veranderingen als gevolg van de IVDR.

De informatie die tijdens de webinars aan bod komt, is van belang voor iedereen die betrokken is bij de aanschaf en ontwikkeling van tests voor in vitro diagnostiek.

Thema’s en planning

Het eerste webinar vindt plaats op 12 oktober 2021 van 16.00 tot 17.00 uur en gaat over in-huis ontwikkelde tests. U kunt zich direct en eenvoudig aanmelden via deze link. Na aanmelding ontvangt u een uitnodiging met de link naar het webinar.

Binnenkort volgt meer informatie over het programma voor dit webinar, evenals informatie over de planning en inhoud van de volgende webinars.