Afgelopen vrijdag (5 februari) hebben we als cao-delegatie van de NFU een voorstel voor de belangrijkste wijzigingen in de nieuwe cao naar de vakbonden gestuurd.

Zoals jullie weten, is er sprake van beperkte financiële ruimte door de financiële gevolgen van de COVID-19-crisis, de economisch onzekere tijden en de stijgende pensioenpremies die de umc’s grotendeels voor eigen rekening nemen. Het huidige demissionaire kabinet stelt ook geen extra geld voor betere arbeidsvoorwaarden voor zorgmedewerkers beschikbaar en schuift die beslissing door naar het volgend kabinet. Daarom gaan we voor een kortlopende cao met verbeteringen van onderdelen van de huidige cao en een gerichte loonsverhoging voor verpleegkundige zorgprofessionals, klinische (ondersteunende en medebehandelende) functies en analisten.

De schalen 7, 8 en 9 van medewerkers in deze functiefamilies worden uitgebreid met twee periodieken. Hiervoor wordt gekozen omdat in deze groepen een aantal zaken samen komt zoals fuikfuncties, beperkte doorgroeimogelijkheden, schaarste en in vergelijking met overige functies gevoel van onderwaardering qua beloning ondanks toename van complexiteit van patiënten en technologische ontwikkelingen.

Een samenvatting van het voorstel vind je in de bijlage. Wil je het volledige voorstel lezen, klik dan hier. We begrijpen dat het voorstel mogelijk vragen kan oproepen. Daarom worden veelgestelde vragen op een rij gezet en regelmatig aangevuld. Houd de website van de NFU en je intranet in de gaten.

Op dinsdag 23 februari praten we met de vakbonden over dit voorstel.

Heb je een vraag of heb je goede ideeën? Stuur dan een e-mail naar caoumc@nfu.nl.

Namens de NFU cao-delegatie,

Karen Kruijthof, bestuurder
Gabriel Zwart, bestuurder
Gys Driessen, directeur HRM
Jeanneke van Meulebrouck, directeur HRM

 

Bijlage: samenvatting