Van de voorzitter

Van de voorzitter
Vanaf deze plek wil ik alle (zorg)professionals en studenten in de umc’s een hart onder de riem steken. Met elkaar werken we keihard om de enorme uitdagingen waar COVID-19 ons voor plaatst het hoofd te bieden. Namens de bestuurders van de umc’s wil ik jullie allemaal hartelijk danken voor de ongelofelijke inzet en voor de opoffering die dat vraagt, en veel sterkte wensen in de tijd die voor ons ligt.
26 maart 2020

Vanaf deze plek doe ik bovendien een dringende oproep om met elkaar de kracht van de ‘sociale afstand‘ overal en zeer indringend uit te dragen. Dit is de bijdrage die wij als samenleving kunnen leveren aan het voorkomen van een ontelbaar aantal slachtoffers door deze vreselijke pandemie.

Tot slot. Al onze inspanningen zijn voortdurend gericht op de zorg voor onze patiënten. Zowel de COVID-19 besmette patiënten als al die anderen die voor hun vaak zeer complexe aandoeningen zijn aangewezen op de umc’s. Onze zorg en aandacht gaat naar allen uit. Dag en nacht.

Met hartelijke groet,

Willy Spaan
voorzitter NFU

Actuele informatie over COVID-19 is te vinden op Rijksoverheid en RIVM


Afdrukken
 
NFU Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra / Oudlaan 4, 3515 GA / Postbus 9696, 3506 GR Utrecht / T 030 273 98 80 / nfu@nfu.nl / Disclaimer © 2020