Margriet Schneider nieuwe voorzitter NFU

Margriet Schneider nieuwe voorzitter NFU
Op 1 juni 2020 neemt prof. dr. Margriet Schneider het voorzitterschap van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU) over van prof. dr. Willy Spaan.
17 februari 2020

Margriet Scheider is sinds 1 november 2015 voorzitter van de raad van bestuur van het UMC Utrecht. Zij is sinds 1991 in het UMC Utrecht werkzaam als internist en vanaf 1996 ook als internist-infectioloog. In 2011 is zij benoemd tot hoogleraar Interne Geneeskunde aan de Universiteit Utrecht.
Binnen het NFU-bestuur is zij momenteel portefeuillehouder Opleiding en Patiëntenzorg. Vanaf 31 januari 2020 is zij vicevoorzitter van de NFU.

Willy Spaan, sinds 1 mei 2015 bestuursvoorzitter van het Leids Universitair Medisch Centrum, legt per 1 juni a.s. het voorzitterschap van het LUMC en de NFU neer in verband met zijn aankomende pensioengerechtigde leeftijd. Eind mei neemt de NFU afscheid van Willy Spaan, die zich de afgelopen periode een warm pleitbezorger heeft betoond voor het benutten van de unieke positie van de umc’s binnen het Nederlandse zorglandschap, en voor de maatschappelijke rol van de umc’s in de samenleving als geheel.

Het bestuur van de NFU wordt gevormd door de bestuursvoorzitters van de acht Nederlandse umc’s. Bij toerbeurt bekleedt een van de bestuurders het voorzitterschap van de NFU, voor een periode van twee jaar. Vanuit het NFU-samenwerkingsverband zetten de umc’s zich in voor de zorg en gezondheid van vandaag en morgen.

NFU


Afdrukken
 
NFU Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra / Oudlaan 4, 3515 GA / Postbus 9696, 3506 GR Utrecht / T 030 273 98 80 / nfu@nfu.nl / Disclaimer © 2020