LUMC en Erasmus MC ontvangen vlag voor Horizontaal Toezicht

LUMC en Erasmus MC ontvangen vlag voor Horizontaal Toezicht
Op 7 april 2019 ontvingen het LUMC en het Erasmus MC, samen met vijf algemene ziekenhuizen uit handen van minister Bruno Bruins van Medisch Zorg de Horizontaal Toezicht vlag. De vlag geeft weer dat deze ziekenhuizen over zijn op Horizontaal Toezicht.
10 april 2019

De NFU onderschrijft van harte de uitgangspunten van Horizontaal Toezicht. Deze bestaan uit: het registreren van data aan de bron, waarbij eenmalig geregistreerd wordt voor meerdere doeleinden (first time right), het handelen vanuit vertrouwen en het hebben van wederzijds begrip tussen de zorgaanbieder en de zorgververzekeraar. Dit leidt tot het verminderen van administratieve lasten doordat vooraf afspraken gemaakt worden over de declaraties en de controles daarop. De patiënt ontvangt daardoor ook sneller de nota en heeft zo eerder inzicht in de gemaakte zorgkosten.

“Ik heb echt iedereen in de zorgsector hard nodig om samen al die zorgdoelen te bereiken. Elkaar vertrouwen helpt dan enorm. Dit initiatief draagt bovendien ook een steentje bij aan het (ont)regelen van de administratieve lasten. Fantastisch! Een mooi en goed initiatief van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, Zorgverzekeraars Nederland en van de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra, die hier echt samen de schouders onder zetten. En ik nu ook. “, aldus minister Bruins op LinkedIn.

Ook andere umc’s zijn druk bezig met de implementatie van Horizontaal Toezicht.

Lees meer over de introductie van Horizontaal Toezicht in het LUMC en Horizontaal Toezicht in het Erasmus MC.

Lees meer over Horizontaal Toezicht.

 

NFU


Afdrukken
 
NFU Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra / Oudlaan 4, 3515 GA / Postbus 9696, 3506 GR Utrecht / T 030 273 98 80 / nfu@nfu.nl / Disclaimer © 2020