Geslaagde dag van de zorgadministratie

Geslaagde dag van de zorgadministratie
Hoe ziet de ideale zorgadministratie eruit? Wat is er nou eigenlijk zo leuk aan het vak van zorgadministrateur? Waar zit de lucht, en waar zit de zucht? Deze en meer vragen zijn vrijdag 15 november 2019 beantwoord op de dag van de zorgadministratie van de umc’s.
18 november 2019

Met ruim 150 gedreven collega’s is er gewerkt aan de umc zorgadministratie van de toekomst. Volgens de OZA (Overleg Zorgadministraties Academische ziekenhuizen): "Een flinke investering, maar wel verdiend voor al die collega's die dagelijks niet alleen de zorgverleners zo goed mogelijk bedienen, maar ook de zorgverzekeraars tevreden houden, de collega's van planning & control, zorgverkoop en AO/IC geruststellen, de LBZ vullen zodat de HSMR bepaald kan worden, de NZa van feedback voorzien, accountants te woord te staan, epd-leveranciers hun product te laten verbeteren, hun bijdrage leveren om de patiënt op tijd de juiste factuur te laten ontvangen."

Het was een  inspirerende bijeenkomst, met expliciete speerpunten voor 2020 (samen staan we sterker!), een bevlogen verhaal van een cardiologe over de klinische zorgdag in de thuissituatie, een actieve ren-je-rot/over-de-lijn over vreugde en frustratie van de zorgadministratie, een game for health, en de vijf principes van een ideale zorgadministratie. De OZA kijkt, samen met alle aanwezige collega’s, terug op een geweldige dag. Dank aan alle aanwezigen en dank aan de partners voor het mede mogelijk maken van deze dag.

NFU


Afdrukken
 
NFU Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra / Oudlaan 4, 3515 GA / Postbus 9696, 3506 GR Utrecht / T 030 273 98 80 / nfu@nfu.nl / Disclaimer © 2020