Citrienfondsprogramma Doen of laten? in Nieuwsuur

Citrienfondsprogramma Doen of laten? in Nieuwsuur
Op 28 juni 2020 sprak onderzoeker Simone van Dulmen van het Citrienfondsprogramma Doen of laten? in Nieuwsuur over de uitgestelde behandelingen door de coronamaatregelen. Want wat blijkt? Deze leiden niet altijd tot gezondheidsproblemen.
29 juni 2020

Wat kunnen we daarvan leren en aan doen nu de zorg weer wordt opgestart? Betere informatie voor de patiënt en meer consulttijd voor de arts zal niet-gepaste zorg sterk doen verminderen. Simone doet een oproep aan de ziekenhuizen om te zien wat ze kunnen leren van de patiënten die de afgelopen periode niet naar de arts zijn gegaan.

Doen of laten? is een een Citrienfondsprogramma dat zorgverleners en patiënten wil helpen bij het maken van een weloverwogen keuze of zorg gepast is bij een patiënt. Soms is zorg immers niet effectief en kan hij zelfs schadelijk zijn. Doen of laten? stimuleert en ondersteunt zorgverleners met interventies om deze niet-gepaste zorg in hun eigen praktijk terug te dringen.

Het Citrienfonds werkt aan de juiste zorg met de juiste informatie op de juiste plek. Het Citrienfonds is een initiatief van de NFU in samenwerking met ZonMw.

Bekijk hier het fragment in Nieuwsuur

Kijk voor meer informatie op de website van Doen of Laten? 


Afdrukken
NFU Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra / Oudlaan 4, 3515 GA / Postbus 9696, 3506 GR Utrecht / T 030 273 98 80 / nfu@nfu.nl / Disclaimer © 2020