Dank jullie wel!

Dank jullie wel!
Vandaag is het 12 mei, de Dag van de Verpleging. Met duizenden collega’s zetten jullie je elke dag 24/7 in voor onze patiënten in de acht umc’s van Nederland. Daar leveren jullie topzorg.
12 mei 2020

Met persoonlijke aandacht, gedrevenheid en expertise zijn jullie onmisbaar voor onze patiënten en voor de gezondheidszorg. Heel Nederland ziet dat jullie een beroepsgroep zijn waarop je kunt vertrouwen en waarop je kunt bouwen. Jullie leveren de zorg die patiënten hard nodig hebben om beter te worden, begeleiden patiënten en hun naasten als er geen direct uitzicht is op genezing, en jullie zijn er ook voor elkaar wanneer het even moeilijk is. Dat doen jullie vandaag, in deze onzekere en hectische tijd. En dat doen jullie morgen. Daar ben ik heel trots op! Mede namens mijn collega’s van de acht umc-besturen dank ik jullie voor jullie voortdurende inzet en professionaliteit. Vandaag, op de Dag van de Verpleging, is alle aandacht terecht voor jullie. Dank!

Willy Spaan,
voorzitter NFU


12 mei is de geboortedag van Florence Nightingale. Dit jaar precies 200 jaar geleden werd de Britse grondlegster van de verpleegkunde en verzorging geboren. Haar gedrevenheid, toewijding en deskundigheid leven nu voort in verpleegkundigen en verzorgenden over de hele wereld. 12 mei is sinds 1965 International Nurses Day, en het jaar 2020 is door de WHO uitgeroepen tot Year of the Nurse and the Midwife.

NFU


Afdrukken
 
NFU Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra / Oudlaan 4, 3515 GA / Postbus 9696, 3506 GR Utrecht / T 030 273 98 80 / nfu@nfu.nl / Disclaimer © 2020