Ernst Kuipers Zorgmanager van het Jaar

Ernst Kuipers Zorgmanager van het Jaar
Ernst Kuipers, bestuursvoorzitter van het Rotterdamse Erasmus MC én NFU-voorzitter, is gekozen tot Zorgmanager van het Jaar 2017. De bijbehorende Zorgvisie Excellence Award werd hem op 11 april 2017 overhandigd. Kuipers ontvangt de prijs voor de onder zijn leiding behaalde resultaten bij het Erasmus MC. De NFU is echter bijzonder trots dat dit succes tevens afstraalt op de brancheorganisatie van de umc’s.
12 april 2017

Kuipers werd door de juryvoorzitter geroemd om zijn bijzondere mengeling van bescheidenheid, principes en daadkracht. Genoemd werden zijn rustige maar directe managementstijl, benaderbaarheid en kwaliteit om mensen de ruimte te geven.

De NFU onderschrijft het vermogen van Kuipers om mensen mee te nemen in een toekomstvisie, bijvoorbeeld als het gaat om de positie en meerwaarde van umc’s in zorgnetwerken. De reputatie die hij als wetenschapper en arts heeft opgebouwd komt bij zijn rol als NFU-voorzitter prima van pas, daar het bij de umc’s draait om de integratie van zorg, wetenschap en onderwijs.

NFU


Afdrukken
 
NFU Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra / Oudlaan 4, 3515 GA / Postbus 9696, 3506 GR Utrecht / T 030 273 98 80 / nfu@nfu.nl / Disclaimer © 2018